MPM 2015

Hoeveel geluk kan een vereniging hebben? Dat is wel wat je van onze deelname van de MPM kan zeggen. Veel roei(st)ers wilden deelnemen aan deze wedstrijd en de plannen waren er om met 4 teams mee te doen. Door een mislukte inschrijving door een overbelaste site, zouden we uiteindelijk helemaal niet meedoen. We werden op een wachtlijst geplaatst. Na veel duimen, kaarsjes branden en contact te houden met de organisatie, kregen we anderhalve week voor de wedstrijd te horen dat we alsnog mee mochten doen, met 1 team. Met ze allen besloten dat we het klassement zouden laten varen en als doel met zoveel mogelijk leden te gaan roeien.
Na 100-en indelingen en wijzigingen in bezetting, kregen we 3 dagen voor de MPM opeens te horen dat de Poolzee alsnog mee mocht doen! Wat een goed nieuws. Alle indelingen overboord en plan C naar voren geschoven. Zo gezegd, zo gedaan. Alsnog besloten om wel zoveel mogelijk roei(st)ers de kans te geven om mee te doen.

Willemijn en Wendy hebben alle voorbereidingen getroffen qua boodschappen en vrijdagavond deze ingeladen bij Mark Hees in de bus, die het sloepweesje zou trekken. Izak nam de verantwoordelijkheid voor de Poolzee. In gezelschap van Joyce, Colinda en Wendy vertrokken zij naar Muiden. Daar de boten te water, een gezellig borreltje gedaan met Carol van de Antonius en alvast de startnrs opgehaald voor beide sloepen. Later zijn Timo en Lynda ook nog aangeschoven. Het blijft nog onduidelijk hoe laat het is geworden....maar ze waren er klaar voor!

ZATERDAG

Om 10:30 uur was de 1e race voor de dames. Joyce, Jose, Lynda, Carla, Colinda, Willemijn, Angela en Sannie beten het spits af, onder leiding van Timo. Het weer was de gehele dag prachtig. Zij deden er 56:51 over om Pampus te ronden.

Om 12:00 uur was het de beurt aan de heren. Mark Hees, Ton, Lex, Izak, Mark Huigen, Paul, Willem, Frank en stuurman Cleem, deden er 52:37 over. Joost is ingestapt bij de Yellow Finn, om eens mee te maken hoe het voelt om in een andere sloep te roeien.

De dames zijn terug gegaan naar het schip om zichzelf te voorzien van een heerlijke lunch, soep met broodjes, welke zij direct voor de heren hebben klaargemaakt.

Om 14:00 uur starten het volgende damesteam. Dit keer met 1 wisseling in de Poolzee, Wendy i.p.v. Colinda. Zij deden er 0:57:55 over. Met een voldaan gevoel konden ze daarna lekker aan de borrel.

Alleen de heren moesten het vandaag nog even afronden, voordat ook zij aan de Schippersbitter mochten. Izak en WIllem stonden hun plekje af aan Frem en Joost. Onder de bezielende leiding van Cleem wisten zij de ochtend tijd te verbeteren met maar liefst 4 seconden. 

Aangezien er een verrassing was gepland voor de vereniging 's avonds, werd er op tijd gegeten. Nadat iedereen terug op de Antonius was en opgefrisd, werd ons een heerlijk maal voorgeschoteld, welke bereid was door de dames.

Rond 18:15 uur ging de hele club naar de feesttent om te genieten het hollandse uurtje. De heren waren allen gehuld in een nieuw clubshirt. De dames moesten nog even wachten....

Nadat de 1e prijzen waren uitgereikt, kwam de HT commissie op het podium, met het nieuws dat er 5 wildcards weg gegeven zouden worden aan teams met authentieke sloepen, die nooit een kans maakten om de HT te ervaren, aangezien het verloop in de sloepen erg klein is. Aangezien de Poolzee dit jaar zich goed heeft laten zien in het deelnemersveld, zowel tijdens genomineerde wedstrijden als niet genomineerde, kregen ook zij een wildcard. De aanwezige dames wisten niet wat ze hoorde. Met enorme enthousiasme werden ze het podium opgeroepen om het bewijs in ontvangst te nemen. Het bestuur van het Sloepweesje, die al ingelicht was, had van de gelegenheid gebruik gemaakt, om de dames ook te voorzien met een nieuw clubshirt, met daarop gedrukt "WILD CARD HT 2016".

Met dit geweldige nieuws kon de avond niet meer stuk. Op de dansvloer werd er flink op los gedanst. Zo wild, dat Lynda er een "gebroken" neus aan over hield. De 1 noemt het een ongelukje, de andere noemt het vroegtijdig uitschakelen van medegegagdigden voor het roeien van de HT. De 1 maakte het wat later gemaakt dan andere, maar al met al, dit jaar, naar eigen zegge, zonder genomineerde voor de wisselschipper beker.

ZONDAG

Zondag wederom een andere bezetting van de dames, nu in de vorm van Joyce, Jose, Lynda, Agniese, Yvon, Colinda, Corina en Willemijn. Ook Timo was zowaar van de partij. Helaas deze dag geen zonnetje maar enorme mist, waardoor de race 3 kwartier werd uitgesteld. Ondanks deze mist wisten de dames een mooie tijd van 57:08 neer te zetten.

Het team voor de heren, Mark hees, Piet, Frank, Frem, Willem, Sytze, Izak en Jan, werden verrast met het plan wat de dag ervoor in de feersttent was gesmeed. Team Rietroeiers van de Serdon en team Sloepweesje zouden ruilen van sloep. Zo gezegd, zo gedaan. Team Serdon kreeg het meer en meer benauwd om in het Sloepweesje te roeien. Team sloepweesje was helemaal in hun nopjes met de lichte riemen en de ruimte. Het enige doel was om in ieder geval team Serdon in te halen voor de finisch. De mist werd er niet minder op, waardoor de afstand tussen de 2 sloepen niet in te schatten was. Joost stond aan het roer en kreeg na het ronden van Pampus het Sloepweesje in zicht. Dit motiveerde team sloepweesje in de Serdon enorm om er achter aan te gaan. Helaas kreeg team Rietroeiers in het Sloepweesje ook snel door dat we ze op de hielen zaten, wat ook hun kracht gaf om ons voor te blijven. 2 km voor de finish, waren we dicht bij elkaar, maar helaas nog niet voorbij. Iedereen was gebrand om er voorbij te gaan, maar Mark Hees kon door de kramp in zijn armen het team niet meer mee krijgen. "Als je er voorbij wilt, moet je het NU overnemen", waren de woorden die hij uitsprak, waarna er direct gewisseld werd met de stuurman. Dit gaf iedereen nieuwe krachten en hoe mooi deze race als was, de finish was nog mooier. In een hete strijd waarbij team Sloepweesje akelig langzaam naast team Serdon kwam, wisten ze met een meter voorsprong te eindigen. Het doel was bereikt, al was het op het nippertje. Beide teams hadden alles gegeven en bedankte elkaar voor een prachtige strijd. Voor team Serdon was dit eens en nooit meer, maar de respect voor elkaar sloepen was er wel degelijk.

Team Sloepweesje wist in een tijd van 51.08 in de Serdon de 3e race uit te voeren. Team Rietroeiers wist in het Sloepweesje een tijd van 52:57 neer te zetten.3

Het was een prachtig weekend voor iedereen. Volgend jaar de 25e editie van de MPM. Dan hopen we dat de weg er naartoe wat soepeler en minder zenuwslopend zal verlopen.

Alle roei(st)ers bedankt voor een gezellig weekend en een mooi roeijaar. De sloepen zullen weer opgeknapt worden voor een nieuw en spannend seizoen.

 

Maasrace 2015

Aangezien de maasrace voor geen enkele klasse was genomineerd, was dit een mooie kans voor onze nieuwe roeiers de kans te geven om een keer wedstrijdervaring op te doen. Bij de dames in de Poolzee waren 3 dames die nog nooit een wedstrijd hadden gedaan, 2 die geregeld wedstrijden doen en 3 die af en toe invallen. Maar allen hadden nog nooit de maasrace gedaan. Bij de heren in het sloepweesje waren er 2 die nog nooit een wedstrijd hadden gedaan, 5 die nog nooit de maasrace hadden gedaan. Al met al een mooie race om eens echt kennis te maken met de sport.

Beide teams onder leiding van Ton bij de dames en Cleem bij de heren, waren op tijd en waren er helemaal klaar voor. De wind, de golven en de stroming hebben in ieder geval laten zien hoe het er aan toe kan gaan op de Maas. Een snelle start tegenstroom maakte het van af het begin af aan een zware race. Tot aan het keerpunt was het hard werken met een gemiddelde van 6 a 7 km per uur. De terugweg leek in het begin vlot te gaan, maar de tegenwind liet niet merken dat we 9 a 10 km per uur gingen, met een uitschieter naar 11. De dames wisten van te voren dat het zwaar zou worden, maar wilde de race koste wat het kost roeien en kijken hoever ze zouden komen. Ongeveer ter hoogte van het Shell station op de terugweg werden ze helaas door de wedstrijdleiding uit het veld gehaald, omdat ze niet voor de geplande tijd voorbij de Erasmusbrug zouden zijn. Dit werd de leiding niet in dank afgenomen, maar ze moesten zich wel bij de beslissing neerleggen. Samen met 4 a 5 andere sloepen werden ze terug gesleept. Net toen de heren de haven uitkwamen, die met 5 minuten speling, net op tijd waren, lagen de Poolzee en het Sloepweesje bijna zij aan zij. De sportieve inzet van de dames besliste dat ze met ze allen het volgtouw losgooide en het laatste stuk vanaf de Erasmusbrug tot de finish alsnog uit wilde roeien, waar de rest van de gesleepte sloepen dit niet deden.

De sloepen werden snel gekraand en al snel zaten beide teams gezellig aan tafel in het restaurant van het STC gebouw, met een borreltje en een nootje. Alsnog kregen de dames de 3e prijs toegekend, wat Ton de kans gaf een woordje te doen aan de leiding. Respect voor de organisatie van de mooie race, welke de dames uit hadden kunnen roeien, maar ondanks de strakke tijd niet te doen is. De leiding biedt hun excuses maar is ook gebonden aan regels. Ze gaan kijken wat ze kunnen doen voor het volgend jaar. Nou onze dames komen terug. Zij willen revance.

De heren hebben een mooie 5e plek in de hoofdklasse en 6e algemeen.

Het was een prachtige dag, met 2 prachtige teams, met wederom dank aan onze fans die ons hebben toegejuicht. De foto's komen snel online.

Onze foto's

Sinds het begin van dit seizoen, hebben we 2 enthousiaste fans, die ons iedere wedstrijd komen volgen. Het maakt niet uit waar in het land of Rik en Sjak zijn erbij! Wat een goed gevoel dat zij met z'n 2-en overal te zien zijn, onaangekondigd, staan ze onze beide teams toe te juichen, maar vooral ook mooie foto's te maken. Met die reden willen we ze dus hierbij even noemen en bedanken.

Vorige week heeft Sjak, zelf een keertje meegeroeid, samen met haar 2 roeiende zussen Corina en Jose en met broer Johan. Vader durfde het nog niet aan om achter het roer te staan, maar wie weet, gaat dat in de toekomst nog een keer gebeuren. Het was een bijzondere en mooie avond.

Sjak en Rik, we hopen dat jullie ons nog lang blijven volgen!