Coop statiegeldactie

Afgelopen maanden hebben we met ze allen ons statiegeld kunnen doneren bij de Coop in Hoogmade. Deze actie is inmiddels afgelopen en hiervoor hebben we een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. De coop heeft het gedoneerde bedrag verdubbeld.

We willen iedereen bedanken voor hun gulle donaties! We zullen het goed besteden.

1e NK Jeugdsloeproeien

Alle sporten in Kaag en Braassem zijn bijna allemaal gestopt voor de zomerperiode. Toch zin om lekker bezig te zijn? Bij ons kun je GRATIS komen sloeproeien! Wij dagen de jeugd tussen 15 en 18 jaar uit om op 29 september deel te nemen aan de 1e NK jeugd sloeproeien, welke gehouden wordt in Deventer. De afstand van deze wedstrijd is maar 1,5 km en wie het snelste over de finish is, gaat door naar de volgende ronde.

Wij leiden jullie op tot echte sloeproeiers deze komende maan...den.

Je hoeft geen enkele ervaring met sport te hebben. Iedereen is welkom!

Heb je interesse? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur ons een appje naar 06-81141853.

Verdere informatie volgt, betreffende trainingstijden. Dit gaan we in overleg met jullie doen. We vertrekken vanaf de tennisvereniging in Hoogmade.

Groetjes het bestuur van stichting sloepweesje
Colinda, Lex, Ton & Joost

Wedstrijdverslag Rondom Utrecht Poolzee

Utrechtse grachtenrace RonDom 14 april 2018.

Voor alle leden van Sloepweesje en de Ruige m8 was deze race een primeur, ondanks dat de race al voor de 16e keer georganiseerd werd. En de organisatie was erg goed, dat mag gezegd, alles liep soepel. De sloepen werden lekker vroeg om 8:40u, al vliegend over de bomen, te water gelaten in de Kromme Rijn. Vervolgens mochten wij ons een paar uur vermaken op het sfeervolle terras van theehuis Rhijnauwen.
Het werd al gauw duidelijk wat het thema van de dag was; kleuren: bruine tas, gele haren en lichtblauw... het niveau zat er lekker in. De lachspieren zijn in ieder geval goed opgewarmd! En na (al zeg ik het zelf) een lekker stukje zelfgebakken appelkruimeltaart voor €1,- servicekosten, was ook het energielevel weer op peil!

Deze grachtenrace is absoluut een spectaculaire race, waarin wij in de achterhoede mochten starten. Wij hadden startnummer 48 met starttijd 13:53u, omdat we zogezegd bij de langzamere sloepen horen. Gelukkig hebben we in totaal 4 sloepen ingehaald, dus volgend jaar starten we vast eerder! Het eerste stuk op de Kromme Rijn hadden we flink stroming mee, weinig wind en gingen we met een gangetje van gemiddeld 9km/per uur. Daar gingen we al snel de roze Parel van Bru voorbij.
Vervolgens kwam de Brielse roeiclub in zicht in de witte Maarten Hapertsz Tromp. Deze inhaalactie ging iets minder vloeiend, Norbert had netjes toestemming gevraagd aan de stuurman en ook gekregen, maar de man op bakboord boeg was het er duidelijk niet mee eens...

Vervolgens draaide we, direct na de Krommerijnbrug de Stadsbuitengracht met zijn bochten en hoekjes, op. Hier was het even afgelopen met de inhaalacties, daar was geen ruimte voor. De Utrechtse rondvaartboten die we daar zijn gepasseerd, zijn totaal anders dan die uit Amsterdam. Hier werden we voor gelaten en werd er enthousiast mee geteld om ons aan te moedigen!

Hierna kwam het meest spectaculaire deel van de race, de Oudegracht met zijn lage terrasjes direct aan het water en de hogergelegen straat. Dit betekende dus publiek, juichend vanaf verschillende verdiepingen, erg speciaal! Zaterdagmiddag zijn er veel mensen op de been in Utrecht! En hier was ook ons eigen publiek bij; Paul en Paula met de meiden en Wendy met de meiden! Erg leuk dat jullie er waren! Brug nummer 26 was de Vaartscherijnbrug, hierna kwamen we weer op breder water. Er kon dus weer ingehaald worden en de witte Bruzer was aan de beurt.

Vervolgens de laatste V-bocht ongeveer 3km voor de finish, daar kwamen we vlak achter de grijze Averij te varen. Het inhalen van deze herensloep ging niet vanzelf. Maar na de aanmoediging van de zwart/ witte pandabeer vanaf de kant kwamen we er toch voor. En daar was de finish na bijna 15km en 1.50.51 roeitijd. Natuurlijk hebben we een groet aan de organisatie gebracht.

Vervolgens hebben we gezellig bij de heren van het donkerblauwe Sloepweesje een welverdiend drankje gedronken. En weer verliep het kranen soepel. Na een gezellige middag buiten de tent in het zonnetje, werd bij de prijsuitreiking bekend gemaakt dat de Ruige M8 met een vermogen van 54,95 watt 2e was in de eerste klasse!

Was getekend,

Willemijn Kapteijn
Bakboord 2