Wedstrijdverslag Slag om Makkum

Vandaag 19 september...werd het deVeerse Meer Sloepenrace,Castle to Crane of Slag om Makkum? Het werd de laatste. De enige die nog werd georganiseerd. Deze wedstrijd staat bij de vereniging en alle nieuwe leden inmiddels bekend als 'de hel van Makkum'. Iedereen moet de verhalen horen over de heroïsche, memorabele wedstrijd van 2018. Als je die niet geroeit hebt, weet je niet wat roeien is....volgens de leden die er wel bij waren.

Lees meer

Wedstrijdverslag Zwartsluis

Een dagje Overijssel, het kan in Coronatijden gewoon! Tenminste, als je vandaag meedeed aan de Zwarte Water Race in Zwartsluis!

Na maanden zonder wedstrijden en nog maar beperkte training achter de rug kroop het bloed waar het niet gaan kon: De Ruige M8tes of Sloepweesje Pain (een mixteam van mannen en vrouwen uit alle Sloepweesje teams) wilde de uitdaging wel aan gaan! Met wissels en goede moed zouden we dat klusje makkelijk klaren! Traditiegetrouw stond daarom vanochtend vroeg de koffie op de Boskade te pruttelen en werd de wedstrijd besproken.

Lees meer

Roeiclinic met Running Blind Leiden

Vandaag hebben we een clinic mogen verzorgen voor een aantal leden van Stichting Running Blind uit Leiden. Via William Slotboom van De Driemaster Kaag en Braassem zijn we met elkaar in contact gekomen.

Wat een prachtige ervaring voor Ruud, Danielle en Joost en hun budddies, maar net zo goed als voor onze leden. Door middel van speciale brillen zijn ook wij geconfronteerd met wat zij wel of niet kunnen zien. Ik kan je zeggen dat Ruud, Danielle & Joost niet onder deden van ieder andere beginnende roeier.

We raden meer roeiverenigingen aan om in contact te treden met een running blind Nederland, om hieraan mee te werken!
Iedereen was enorm enthousiast.