Wedstrijdverslag Slag om Makkum

20. 09. 19

Vandaag 19 september...werd het deVeerse Meer Sloepenrace,Castle to Crane of Slag om Makkum? Het werd de laatste. De enige die nog werd georganiseerd. Deze wedstrijd staat bij de vereniging en alle nieuwe leden inmiddels bekend als 'de hel van Makkum'. Iedereen moet de verhalen horen over de heroïsche, memorabele wedstrijd van 2018. Als je die niet geroeit hebt, weet je niet wat roeien is....volgens de leden die er wel bij waren.

Lees meer

Wedstrijdverslag Zwartsluis

20. 09. 13

Een dagje Overijssel, het kan in Coronatijden gewoon! Tenminste, als je vandaag meedeed aan de Zwarte Water Race in Zwartsluis!

Na maanden zonder wedstrijden en nog maar beperkte training achter de rug kroop het bloed waar het niet gaan kon: De Ruige M8tes of Sloepweesje Pain (een mixteam van mannen en vrouwen uit alle Sloepweesje teams) wilde de uitdaging wel aan gaan! Met wissels en goede moed zouden we dat klusje makkelijk klaren! Traditiegetrouw stond daarom vanochtend vroeg de koffie op de Boskade te pruttelen en werd de wedstrijd besproken.

Lees meer

Samenwerking driemaster

20. 05. 06

Onze leden hebben de mantelzorgers in Hoogmade blij gemaakt met dit bloemetje voor de De Driemaster Kaag en Braassem. Zo helpen we elkaar en blijven we nog een beetje in beweging.

Voorbereidingen

20. 02. 04

Alle voorbereidingen worden getroffen om het nieuwe seizoen van start te gaan. Alle omstandigheden zijn dit jaar voortreffelijk. 2 van de 3 sloepen zien er weer als nieuw uit en staan nog even uit te harden bij VDE plant. De 3e gaat dit weekend nog even in de lak. De riemen worden onderhanden genomen door de heer Volwater, vader van teamlid Wilma van Kooij. De 1e resultaten zijn verbluffend. Daarnaast werd ik een een paar weken gebeld door een teamlid met een onwijs gaaf voorstel.....kon mijn oren niet geloven en het was altijd al een grote wens. Wat het is? Binnenkort de grote onthulling op locatie, dus houd facebook en onze website in de gaten!

Roeiclinic met Running Blind Leiden

20. 07. 12

Vandaag hebben we een clinic mogen verzorgen voor een aantal leden van Stichting Running Blind uit Leiden. Via William Slotboom van De Driemaster Kaag en Braassem zijn we met elkaar in contact gekomen.

Wat een prachtige ervaring voor Ruud, Danielle en Joost en hun budddies, maar net zo goed als voor onze leden. Door middel van speciale brillen zijn ook wij geconfronteerd met wat zij wel of niet kunnen zien. Ik kan je zeggen dat Ruud, Danielle & Joost niet onder deden van ieder andere beginnende roeier.

We raden meer roeiverenigingen aan om in contact te treden met een running blind Nederland, om hieraan mee te werken!
Iedereen was enorm enthousiast.

Flyers bezorgd voor de Driemaster

20. 04. 06

Deze week hebben een aantal enthousiaste vrijwilligers van het sloepweesje de flyers rondgebracht voor De Driemaster Kaag en Braassem. Een kleine moeite en we zien hem al bij veel mensen voor het raam hangen. Goed om te lezen! Sterkte in deze tijd.

Linda's wedstrijdblog | Snertrace Zaandam

20. 01. 20

Als in de roei-winterstop het eelt van je handen begint te verdwijnen...

... dan is het tijd om toch nog even een wedstrijdje mee te pakken. Al is het alleen maar om te kijken of alles nog wel werkt (en dan bedoel ik niet de sloep). Daarom ging op 18 januari een dames/heren mixteam naar Quo Vadis Zaandam voor de snert-sprint, een wedstrijd bestaande uit drie afstanden: aftrappen met 2200 meter, doorgaan met 1200 meter en instorten met de laatste 200 meter. Dit alles georganiseerd door Zaanslag.

Lees meer

We mogen weer!

20. 07. 01

We mogen weer gaan roeien! We kunnen niet wachten om het water weer op te gaan en de gezelligheid met elkaar op te zoeken (de regels in acht nemend). Lijkt het jou nou ook leuk om een keer met ons mee te roeien deze zomer? Dan ben je van harte welkom! Je kunt het 3x kosteloos proberen. Wil je meer info over onze vereniging of jezelf aanmelden voor een proefles? Ga dan naar onze website www.sloepweesje.nl

Een eigen.....!

20. 02. 21

Weet u het nog? Eind januari meldde we jullie dat er iets geweldigs binnen onze vereniging zou gaan plaatsvinden! Vandaag is dat aan al onze leden onthuld!

Lees meer