18. 01. 23
Geschreven: 23 januari 2018

Afgelopen jaar zijn we i.s.m. Tom in de buurt Kaag en Braassem en de De Driemaster Kaag en Braassem een project gestart om nieuwkomers te verwelkomen en een warme plek te bieden binnen onze vereniging. Dit heeft ertoe geleid dat de 9 enthousiaste heren, Labeeb, Mahmoud, Abel, Abel, Radwan, Muaid, Tesfit, Hailezghi & Fkadu afgelopen jaar hard getraind hebben met de leden van Sloepweesje en zelfs 2 wedstrijden hebben geroeid.

Dit jaar zetten we dit project door met extra ondersteuning van stichting the dutch tulip, een stichting opgericht door de bekende haagse ontwerper, Omar Munie Clothing.

Zoals wij vinden dat we onze medemens moeten helpen en daar een klein steentje aan bij proberen te dragen, streeft stichting de dutch Tulip ernaar om de integratie van vluchtelingen te bevorderen middels werkgelegenheid. Werkgevers en vluchtelingen worden in staat gesteld om op een laagdrempelige manier met elkaar kennis te maken door het creëren van stageplekken voor vluchtelingen. Daarnaast houdt de organisatie zich bezig met het geven van praktische taalcursussen aan de vluchtelingen. Tevens ontvangen ze informatie over de culturele omgangsvormen en etiquette in Nederland.

Omar Munie Clothing heeft een prachtige armband ontworpen en wordt geproduceerd in het duurzame atelier OMDreamfactory in Den Haag door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De buitenkant van de bandjes is gemaakt van gebruikte reddingsvesten, waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt. Movement On The Ground heeft de vesten op Lesbos verzameld.
Door dit bandje te dragen, maak je zichtbaar dat je diversiteit als een meerwaarde ziet voor onze samenleving. Tegelijkertijd steun je vluchtelingenprojecten in instabiele landen en aan de buitengrenzen van Europa. Stichting Sloepweesje ontvangt ook een bijdrage om nieuwkomers de kans te kunnen bieden om kosteloos bij hen te kunnen blijven sporten.

Wil je stichting de dutch Tulip en stichting Sloepweesje steunen, bestel dan je armband via www.sloepweesje.nl/webshop/Omarmband-voor-diversiteit-p99480415 of loop binnenkort even binnen bij Tijssen Watersport op de baanderij te Leiderdorp. Ook zij steunen Sloepweesje bij de verkoop hiervan.

Bij de ALV van de FSN op 27 januari of bij de eerstvolgende mogelijke wedstrijd kan stichting het Sloepweesje de bestelde Omarmbanden meenemen. Of indien je wenst kunnen we ze opsturen tegen de gebruikelijke verzendkosten.

Maar nog veel belangrijker! Neem eens contact op met jullie eigen gemeente om te kijken wat jullie vereniging kan betekenen om samen iets te doen voor en met de nieuwkomers. 

18. 01. 01
Geschreven: 01 januari 2018

 

Afgelopen jaar was een prachtig roeiseizoen. We hebben het jaar afgesloten met de sprintrace in Zaandam, waar de heren 3e zijn geworden en de dames 4e. De sloepen zijn na Muiden direct in het onderhoud gegaan, waardoor we alweer met opgeknapte sloepen aan deze race mee hebben kunnen doen en nu gewoon aan het doortrainen zijn.

Denk eens terug aan wat we allemaal met elkaar bereikt hebben in 2017:

- Samenwerking met de statushouders
- Nieuwe sloep
- Nieuwe clubkleding
- Organisatie van 1e Hoogmase bungee roeiwedstrijd tijdens koningsdag
- Organisatie van 1e Sprintwedstrijd
- 30-jarig bestaan
- 1e vogalonga
- Volledig nieuw team

Dit hebben we alleen kunnen bereiken door de vele vrijwilligers die onze club rijk is. Erg trots op deze groep! En de volgende 5 nieuwe aspirant roei(st)ers hebben hun 1e training alweer gehad.

Het nieuwe seizoen is vandaag 1 januari 2018 officieel begonnen. Vanmorgen is voor het eerst de oliebollentraining geweest. Vanaf vandaag zijn wij ook officieel verhuisd naar de tennisvereniging in Hoogmade. Met pijn in ons hart verlaten we binnenkort ons geweldige plekje bij familie de Vlieger, waar we de afgelopen 3 jaar hebben mogen verblijven. We kunnen Jeroen en José niet genoeg voor bedanken voor hun gastvrijheid! De werkelijke verhuizing zal begin februari plaatsvinden. Tevens staat de 1e wedstrijd alweer op papier. De dames gaan meedoen aan het grachtenklassement, dus Rondom Utrecht is alvast ingeschreven.

We hebben er met ze allen weer enorm veel zin in.

We wensen iedereen veel succes dit jaar en hopen wederom op een succesvol maar vooral ook plezierig jaar met elkaar.

 

SEQR - A smarter way to pay

Een van onze sponsors is SEQR. Met de smartphone-app van SEQR kunt u o.a. in Nederland snel en veilig mobiel betalen in winkels en online. Ook geniet u van schitterende aanbiedingen en kunt u een digitaal overzicht bewaren van uw uitgaven. Ook eenvoudig geld verzenden, met uw smartphone, kan met SEQR!

Via SEQR kunt u ons ook een handje helpen. Als u de app opent en kijkt onder het kopje goede doelen, kunt u een vrijblijvende donatie aan ons doen. Hiermee maakt u kans op een roeiclinic in 1 van onze sloepen naar keuze.

 

Meer over onze sport

Voor meer info over deze prachtige sport, kijk dan snel op :