19. 04. 30
Geschreven: 30 april 2019

Univé Zuid Holland stelt €5000,- beschikbaar voor iedereen die een maatschappelijk doel wil realiseren. Stichting Sloepweesje heeft een doel ingediend en is daarmee 1 van de 5 genomineerden!

Ons doel

Om iedereen veilig te kunnen laten roeien, hebben wij goede zwemvesten nodig. Vanwege de enorme groei, zouden wij graag voor ieder lid nieuwe vesten willen aanschaffen, zodat wij veilig het water op kunnen. Ook voor mensen die eventueel geen zwemdiploma hebben. Bij de wedstrijden die wij roeien is een zwemvest ook verplicht om bij ons te hebben.

De vesten die we nu hebben zijn sterk verouderd en er zijn er ook onvoldoende.

Helaas leggen wij het altijd af met zulke stemronden omdat we als vereniging te klein zijn om stemmen binnen te halen. Daarom hebben we jullie stem hard nodig! We zijn de enige vereniging uit Hoogmade die genomineerd is.

Hoe kun je stemmen?

1. Ga naar www.samenmetunive.nl/breng-uw-stem-uit/

2. Kies "Reddingsvesten voor sloeproeivereniging" als doel

3. Vul je gegevens in (je moet in Kaag & Braassem wonen om te stemmen)

4. Bevestig je stem via de link in de email! (let op de email kan ook in de ongewenste emailmap terecht komen)

Als je klant bent bij Univé, telt je stem dubbel. Als je ook nog je huis/inboedelverzekering hebt bij Univé, telt je stem zelfs 3 keer!

Er kan gestemd worden tot maandag 3 juni 2019.

BEDANKT VOOR UW STEM !

Je kunt ook stemmen via je mobiel. Om het makkelijk te maken, scan dan de QR code.

 

 

 
19. 03. 05
Geschreven: 05 maart 2019

Afgelopen weken heeft onze prachtige polynoom een herindeling meegemaakt. Ze is van 14 dollen naar 10 dollen gegaan. Dit hebben we mogen doen in de gezamenlijke schuur van Renzo NoordermeerEd BorstMarcel Koot & Aad van der Ploeg. Heren superbedankt dat we daar gebruik van mochten maken!

Tussendoor is ze nog even verhuisd naar de familie de Vlieger. Ook daar zijn de nodige uurtjes besteed om te schuren, finetunen en gronden. Ook hun steun hierin willen we niet ongemerkt laten. Voor de altijd lekkere verse bak koffie & goede catering komen we graag nog eens terug.

Voor het schilderwerk zochten wij een onderkomen, waar ze een langere tijd, stofvrij, kon blijven staan. Via 1 van onze leden, zijn we terecht gekomen bij het prachtige bedrijf van H. de Ruiter in Abbenes. Naast de verschillende commerciele taken die zij verrichten, doen zij ook aan goed vrijwilligerswerk. Wij als stichting Sloepweesje houden daarvan. Je inzetten voor de medemens!

Daarom willen wij ook hun even onder de aandacht brengen.
Firma de Ruiter verzamelt niet alleen kleding, maar ook speelgoed en allerlei andere zaken in voor Hoop voor Albanië Westland. Dit brengen zij ook zelf die kant op.

De ‘deur staat altijd open’ om kleding aan te leveren.
Gebruikte, schone en niet kapotte kleding wordt met open armen ontvangen, graag verpakt in plastic tassen of dozen.

Wilt u meer informatie over hun bedrijf en wat ze nog meer doen, kijk dan even op www.hderuiter.com

Harm bedankt voor de goede zorgen en de gastvrijheid!

Tevens willen we meteen van de gelegenheid gebruik maken om al onze vrijwilligers die hieraan hebben mee geholpen, enorm te bedanken voor hun inzet. Zonder jullie krijgen we dit niet voor elkaar!

19. 02. 06
Geschreven: 06 februari 2019

Tijdens de ALV van de FSN werd het nieuwe klassement bekend gemaakt voor het komende seizoen. Hiermee werd duidelijk dat de dames, ondanks hun 6e plaats in de 1e klasse vorig jaar, toch gemiddeld harder zijn gaan roeien. Dit levert hun een startplaats op in de hoofdklasse! Wat zijn we allemaal enorm trots op deze knappe prestatie. Door o.a. hun vasthoudendheid en geloof in hun zelf, de sloep en de stuurman hebben ze deze prachtige prestatie bereikt. in 2015 zijn ze officieel begonnen in de 2e klasse. in 2016 direct al door naar de 1e klasse. En 2 jaar verder dus het hoogste niveau bereikt. Hierdoor kunnen ze nieuwe doelen stellen voor het komende seizoen.

De dames zijn enorm blij met dit nieuws en hebben dit tijdens de vergadering van de start van dit seizoen met alle dames gevierd.

 

Team Ruige M8

 

Bron: FSN website

 

gemaakt door Alina Artworks

 

Over dit prachtige nieuws, is er nog een mooi stuk in het Leidsch Dagblad verschenen.

18. 12. 30
Geschreven: 30 december 2018

Afgelopen jaar was een prachtig roeiseizoen. We hebben het jaar afgesloten met de sprintrace in Zaandam, waar de heren 2e zijn geworden en de dames ook 2e. De polynoom is na Muiden direct in het onderhoud gegaan. De poolzee was reeds kort geleden nog opgeknapt. In het sloepweesje blijven alle teams doortrainen zolang het kan.
De polynoom ondergaat een grote verbouwing. We hebben met elkaar toch besloten er niet mee te willen zeilen, dus is al het overtollig ballast eruit gehaald. Tevens zijn er 2 banken uitgehaald en is er een nieuwe indeling gemaakt. Hierdoor kan er met 10 man/vrouw geroeid worden i.p.v. de originele 14. We hopen dat dit meer rendement en nog meer plezier oplevert. Het is de bedoeling dat ook deze sloep actief wedstrijden gaat roeien.

Denk eens terug aan wat we allemaal met elkaar bereikt hebben in 2018:

- Voortgang met de statushouders
- Samenwerking met de tennisvereniging Hoogmade aangegaan, waardoor we gebruik kunnen maken van een prachtige nieuwe locatie
- Organisatie van 2e Hoogmase bungee roeiwedstrijd tijdens koningsdag
- Leuke clinic georganiseerd voor studentenvereniging ARGO
- Hoop nieuwe enthousiaste leden
- Mooie statiegeldactie verdubbeld door de COOP Hoogmade

Wat zijn we toch trots op deze club leden. Iedereen draagt zijn steentje bij en probeert te helpen waar mogelijk! Dank daarvoor!

Op beide kerstdagen is er gewoon geroeid door enthousiaste leden. Ook zal het nieuwe seizoen direct vanaf 1 januari 2019 officieel begonnen. Dan zal de 1e training van het nieuwe jaar meteen een feit zijn en kunnen we deze bollentraining goed gebruiken om weer wat feestkilo's eraf te roeien. De 1e 2 wedstrijden zijn alweer ingeschreven.

We hebben er met ze allen weer enorm veel zin in.

We wensen iedereen veel succes dit jaar en hopen wederom op een succesvol maar vooral ook plezierig jaar met elkaar.

 

SEQR - A smarter way to pay

Een van onze sponsors is SEQR. Met de smartphone-app van SEQR kunt u o.a. in Nederland snel en veilig mobiel betalen in winkels en online. Ook geniet u van schitterende aanbiedingen en kunt u een digitaal overzicht bewaren van uw uitgaven. Ook eenvoudig geld verzenden, met uw smartphone, kan met SEQR!

Via SEQR kunt u ons ook een handje helpen. Als u de app opent en kijkt onder het kopje goede doelen, kunt u een vrijblijvende donatie aan ons doen. Hiermee maakt u kans op een roeiclinic in 1 van onze sloepen naar keuze.

 

Meer over onze sport

Voor meer info over deze prachtige sport, kijk dan snel op :